Har du lyst til å bli med på en tur til Makedonia der vi kombinerer yoga og vandreturer, spiser økologisk og lokal mat og besøker et lokalt kloster? I tillegg får du oppleve et land som for mange ennå er ukjent som feriedestinasjon. Høres dette spennende ut? Da bør du lese videre.

Pris: på forespørsel


Aktivitetsnivå:

60%


Varighet: 3 netter / 3 dager

Dette er en langhelg med fokus på yoga og vandring i rolige og nydelige omgivelser i Makedonia. Vi skal bo i den rolig landsbyen Yanche, omgitt av vakker skog og frodige fjell. Makedonia er virkelig en vakker og uoppdaget destinasjon for både naturelskere, historieinteresserte og matglade.

Med nasjonalparken Mavrovo som nærmeste nabo

Det er lagt opp til yoga på morgenen og ettermiddagen, men dette kan tilpasses den enkelte gruppe. I mellom yogaøktene skal vi gå fotturer i nærområdet. Vi skal spise lunsj hjemme hos en av de lokale og vi skal besøke et vakkert kloster.

I Yanche bor vi på et lite familiedrevet hotell med fantastisk utsikt over landsbyen, fjellene rundt og elven Radika.

Yanche ligger i nasjonalparken Mavrovo.  Og det er her vi også skal vandre mellom yogaøktene. Begge fotturene har en effektiv gangtid på 3,5 time (pauser kommer i tillegg) og går i lett terreng. Lette hikingsko, gjerne med høy ankel anbefales.

Dag 1 (Fredag)

Ankomst Skopje flyplass kl 12:55.

På flyplassen møter vi vår lokale guide. Vi skal kjøre ca 30 minutter til et sted like utenfor Skopje (hovedstaden i Makedonia) og spiser lunsj her. Etter lunsjen blir vi kjørt til landsbyen Yanche (drøye 2 timer), som er vår destinasjon i Makedonia. Yanche ligger midt i Mavrovo nasjonalpark og er omringet av vakker natur og frodige fjell.

Hotellet vårt, et familiedrevet lite hotell, har en fantastisk utsikt over landsbyen, fjellene rundt og elven Radika. Her skal vi bo i 2 netter.

Hotellet har kun blitt bygd opp av bærekraftige materialer som er hentet fra lokalmiljøet. Maten de serverer er både kortreist og økologisk og er laget på den tradisjonelle måten.

Det blir en rolig yogaøkt som vil ha fokus på å strekke på kroppen etter reisen og å lande mentalt, før vi avslutter dagen med en felles middag på hotellet.

Dag 2 (Lørdag)

Morgenyoga og frokost.

Etter frokost skal vi på vandretur. Turen starter fra hotellet og vi går gjennom den frodige furu- og bøkeskogen ovenfor hotellet. Vi skal gå en historisk og betydningsfull vei, en gammel handelsvei mellom landsbyen Yanche og Galichnik. Sistnevnte var en av de mest velstående landsbyene i Makedonia i midten av det forrige århundre. Det var ost fra sau som var den største handelsvaren.

Turen starter på 900 m.o.h og går opp til 1.450 m.o.h. Vi vil få flott utsikt over hele dalen Radika og når vi når landsbyen Galichnik, kan vi se helt over til innsjøen Debar og fjellene som ligger på grensen til Albania.

I landsbyen får vi servert en ekte lokal lunsj som inkluderer den lokale osten lagd fra sau. Etter lunsj, går vi den samme veien tilbake til hotellet der vi skal nyte både ettermiddagsyoga og middag.

Vandreturen tar ca 2 timer opp og 1,5 time ned.

Dag 3 (Søndag)

Morgenyoga og frokost.

Etter frokost pakker vi med oss sakene våre og sjekker ut av hotellet. Vi blir kjørt til starten av vår vandringstur, ca 1.200 m.o.h, ved et skisenter i Mavrovo. Kjøreturen tar ca 40 minutter.

Den første delen av vandreturen er noe bratt, men flater ut når vi kommer ut av skogen og frodige enger på 1500 m.o.h møter oss.

Vi tar en liten yogaøkt før vi vandrer videre til et utsiktspunkt over innsjøen Mavrovo.

Lengden på denne turen er ca 2 timer. Vår sjåfør plukker oss opp og kjører oss til vårt lunsjsted. Etter lunsj skal vi besøke det kjente St. Jovan Bigorski klosteret. Etter besøket på klosteret blir vi kjørt til Skopje, til et hotell nær flyplassen slik at vi kan få en god natts søvn før vi skal rekke vårt fly grytidlig hjem mandag morgen.

Anbefalt flyavgang: Direktefly med Wizzair fra Torp Sandefjord Lufthavn. Flyavgang hver mandag og fredag, hele året.

Pris: på forespørsel

Hva dekker prisen:

2 B&B overnattinger på familiedrevet hotell

1 overnatting på 4 stjerners hotell

All transport i Makedonia

2 vandringer med lokal fjellguide

Lunsj på dag 1

Snacks og drikke under yoga og vandringsturene

Lån av yogamatte, teppe og pute

Norsk yogainstruktør

Norsk turleder

Hva må du betale utenom:

Reiseforsikring

Flybilletter

Måltider som ikke er beskrevet ovenfor

Personlige utgifter

Transport til og fra Torp flyplass

Yoga og vandring i Makedonia

Les GlobetrotterElisa sin opplevelse av denne turen!

Yoga og vandring i Makedonia med GlobetrotterElisa

Det er tidlig morgen en litt kjølig dag i en bitteliten fjellandsby i Makedonia. Jeg befinner meg i Jance, en fjellandsby med drøye 100 tobente innbyggere og 4 hunder. Jeg åpner døren i den lille leiligheten jeg bor i og det er en helt spesiell lukt som slår i mot meg når jeg tråkker ut i det fri. Det lukter bål. Det lukter fuktig gress. Det lukter frodige fjell. Lukten av omgivelser jeg elsker å være i.

Sammen med 16 andre glade vandrere og yogiser, er vi på tur sammen her i denne lille sjarmerende landsbyen. Vi skal starte dagen på en grønn eng med fuglekvitter, elvebrus og yoga etterfulgt av en deilig og meget mettende frokost. Og det er greit å fylle opp energilagrene, for etter frokost skal vi på tur. Dette er ingen latmannsferie jeg har tatt med denne gjengen på. Det er en tettpakket helg med fokus på yoga og vandring.

Les hele innlegget fra hele turen her!