Makedonia byr på fantastiske fjellandskap og krystallklare innsjøer, og er en vakker og uoppdaget destinasjon for natur- elskere, historieinteresserte og matglade.

Pris: på forespørsel


Aktivitetsnivå: 

50%


Varighet: 8 dager / 7 netter

Makedonia byr på fantastiske fjellandskap og krystallklare innsjøer, og er en vakker og uoppdaget destinasjon for natur- elskere, historieinteresserte og matglade. Her finner vi spektakulære vandreruter, sjarmerende og bortgjemte landsbyer, gjestfrie og imøtekommende mennesker, et spennende kjøkken og god lokal vin.

Vi bor godt på 4 stjerners hoteller både i den flotte hovedstaden Skopje og i den vakre middelalderbyen Ohrid. I løpet av denne uken skal vi oppdage Makedonsk kultur, mat, natur og tradisjoner. Vi skal også besøke den historiske byen Korça i Albania.

Vandringene er på mellom 2-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med. Med oss har vi en lokalkjent guide og det legges opp til felles måltider.

Ikke gå glipp av dette uforglemmelige eventyret til denne skjulte skatten!

Dag 1: Vi ankommer Pristina (Kosovo) kl 20:15. Her blir vi møtt av vår lokale guide og sjåfør, og blir transportert til Skopje (Makedonia) der vi skal bo på Hotel Alexandar****. Kjøretiden til Skopje er på ca. 1,5 time. Det blir stopp ved grensen for passkontroll. 

Dag 2: Etter frokost kjører vi til Matka (18 km utenfor Skopje) som er en stor canyon med flere fantastiske utsiktspunkter. Vi skal gå en tur på ca 2 timer der vi flere steder vil få flott utsikt over canyoen. Turen starter og slutter ved det lille ortodokse St. Andreas klosteret. Alternativ aktivitet er besøk til en av Europas største undervannsgrotter, Vrelo. 

Etter vandreturen/grotteturen drar vi tilbake til Skopje for å spise lunsj på en tradisjonell restaurant i et av byens eldste hus fra 1836. Vi bruker ettermiddagen til en guidet bytur i Skopje, kikker litt i butikkene i gamlebyen, besøker Mother Theresa´s Memorial House. Vi avslutter dagen med middag og får muligheten til å smake på den lokale vinen fra Makedonia.

Dag 3: Vi spiser frokost og sjekker ut av hotellet i Skopje. Vi skal kjøre til UNESCO-byen Ohrid. På veien stopper vi for en kort pause og kommer frem til Ohrid ved lunsjtider. Vi sjekker inn på Hotel Su**** som er i gangavstand til gamlebyen i Ohrid. Vi benytter resten av dagen med en guidet tur i gamlebyen og ellers bli litt bedre kjent med denne hyggelige byen fylt med brosteinsgater og mange, små kirker. Til middag blir det mulighet for å bli bedre kjent med den lokale vinen og vi kan få smake på fire forskjellige viner fra fire forskjellige lokale produsenter.

Dag 4: Vandring i nasjonalparken Galichitsa der vi blir kjørt til landsbyen Velestova på 1.070 moh. Her starter dagens vandring. Vandreturen går i vakker natur til landsbyen Elshani på 890 moh. Lengden er ca 6,5 km og går gjennom gamle landsbyer. Vi vil også nyte utsikt til Ohrid-sjøen flere steder på turen. Vandringen tar ca 2 timer og når turen er ferdig blir vi kjørt til landsbyen Trpejca hvor vi skal spise lunsj som inkluderer den lokale Ohrid-ørreten fra innsjøen. Etter lunsj er det mulighet for en forfriskende dukkert i innsjøen før vi drar tilbake til Ohrid.

Dag 5: Også i dag starter vandringen i nasjonalparken Galichitsa ved landsbyen Velestovo på 1.070 moh. Dagens mål er å bestige toppen “Three Man” på 1550 moh. Turen går igjennom frodig bøkeskog og på toppen kan vi nyte nydelig utsikt over Ohrid-sjøen og gamlebyen i Ohrid. Turen er 7,2 km og vi spiser litt snacks underveis på vandringen. Etter turen kjører vi ned til utendørsmuseet “Bay of Bones”. Her spiser vi medbragt piknikklunsj og et glass vin samtidig som vi kan nyte den fine utsikten. Etter lunsjen besøker vi utendørsmuseet før vi reiser tilbake til Ohrid.

Dag 6: Denne dagen skal vi på utflukt til Pogradec og Korça i Albania. Vår lokale guide forteller om levesett, historie og kultur fra denne bosettingen i denne grenseregionen. Etter en rundtur i Korça der vi blant annet går opp i et tårn for å nyte utsikten over byen, spiser vi lunsj på en lokal restaurant med en fin hage. På vei tilbake stopper vi også i Pogradec før vi vender tilbake til Ohrid der vi skal spise middag på kvelden.

Dag 7: Vi sjekker ut av hotellet vårt i Ohrid og blir kjørt til landsbyen Gorna Belica på 1.450 moh. Herfra skal vi vandre gjennom en frodig bøkeskog i ca 4 km, ned til vannkildene i Vevchani (890 moh). Vi spiser lunsj på restauranten Kutmichevica som har den fineste utsikten i hele landsbyen. Etter lunsj gjør vi oss klare for en lengre transportetappe tilbake til Pristina i Kosovo. Vi sjekker inn på Hotel Garden**** og nyter siste middag sammen.

Dag 8: Vi får en guidet bytur i Pristina og spiser lunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen kan du selv vandre i bygatene, kikke litt i butikker eller bare slappe av og la inntrykkene fra turen senke inn. Flyavgang fra Pristina til Gardermoen er kl 21:00.

Anbefalt flyavgang: Direktefly med Wizzair fra Torp Sandefjord Lufthavn. Flyavgang hver mandag og fredag, hele året.

Alternativ flyavgang: Om man ønsker å benytte Gardermoen som avreiseflyplass, kan man fly med Norwegian sin direkteavgang til Pristina i Kosovo. Dette gir ca. 1 time ekstra transport i minibuss. Norwegian har flere avganger i uken til Pristina året gjennom, men flest avganger i sesong. Programmet justeres etter ønsket flyavgang.

Pris: på forespørsel

Prisen inkluderer:

7 netter med frokost på 3,4 og 5 stjerners hotell i Skopje, Ohrid og Pristina

Lunsj og middag i henhold til programmet

Vann, snacks og frukt på vandredagene (dag 4, 5 og 7)

Guidet sightseeing i Makedonia, Albania og Kosovo

Piknikklunsj og vin (dag 5)

Lokal engelsktalende guide

Entré til følgende severdigheter: Galichitsa nasjonalpark, Virgin Perivpleta kirken i Ohrid, Tsar Samuil´s festning, Bay of bones og Vevchani Springs

Prisen inkluderer ikke:

Flybilletter

Entré til øvrige serverdigheter som ikke er nevnt i programmet

Måltider som ikke er beskrevet ovenfor

Vinsmaking under middagen på dag 3

Drikke

Avbestillings- og reiseforsikring

Tips

Personlige utgifter