Dette er en skiferie der vi skal oppleve mer enn bare å stå på ski. Her kan vi nyte utendørs termalbad, besøke Rila kloster som er på UNESCO´s verdensarvliste, selvfølgelig teste ut fantastisk skikjøring i nasjonalparken Rila, nyte SPA-avdelingen på hotellet og spise masse lokal mat. Det vil også være muligheter for å bli med på andre aktiviteter som tilbys i området, som f.eks trugetur, ridetur eller scootertur. En aktiv vinterferie med andre ord!

Pris: på forespørsel


Aktivitetsnivå: 

80%


Varighet: 8 dager / 7 netter


Sesong: desember – mars

Dette er en ukes skiferie der vi skal oppleve mer enn bare å stå på ski. Her kan vi nyte utendørs termalbad, besøke Rila kloster som er på UNESCO´s verdensarvliste, selvfølgelig teste ut fantastisk skikjøring i nasjonalparken Rila, nyte SPA-avdelingen på hotellet og spise masse lokal mat. Det vil også være muligheter for å bli med på andre aktiviteter som tilbys i området, som f.eks trugetur, ridetur eller scootertur. En aktiv vinterferie med andre ord!

Dette blir en tur der vi skal kose oss! Du kan stå på ski hver dag om du vil eller ikke…

Her bestemmer du selv om du vil bli med på de aktivitetene vi har satt opp eller om du vil bruke dagen på ski eller med spa eller kanskje bare tusle rundt i området.

Når de fleste velger å dra på skiferie i Europa, er det alpene i Østerrike, Frankrike og Italia som gjerne besøkes. Hvorfor ikke dra til destinasjoner som er mindre kjent. Her er det mindre folk og bedre plass, og ikke minst billigere. Bli med på denne turen, så kan du bli kjent med et mindre kjent skidestinasjon som også kan tilby perfekte forhold for vinteraktiviteter.

Borovets

Borovets ligger i Rila nasjonalpark helt vest i Bulgaria. Dette er rett og slett en liten skiperle i Bulgaria. Dette er ikke det største skianlegget i Bulgaria, men det den ikke har i størrelse, tar den igjen med sjarm. Borovets ligger på 1.300 moh og kan tilby snørike området. Det er også mulighet for kveldskjøring.

Litt fakta om skianlegget Borovets:

Skilandsbyen Borovets ligger på 1.300 moh

Høyeste punkt: 2.560 moh

58 km merkede løyper

26 nedfarter for alle nivåer (7 grønne, 6 blå, 9 røde og 4 svarte)

12 heiser (herav 1 gondol og 11 stolheiser)

2 terrengparker

Kveldskjøring

Borovets har arrangert World Alpine Ski Cup Verdenscupen i alpint 2 ganger og Europacupen i alpint 11 ganger (sist i 2014).

Litt om hotellet vi bor på: Hotel Rila****

Hotel Rila er et flott 4 stjerners hotell midt i hjertet av Borovets. De tilbyr nyoppussede rom, SPA-anlegg, flere restauranter, barer og også en nattklubb.

På hotellet kan vi derfor nyte noen deilige timer i SPA-avdelingen for å løse opp stive og støle muskler, før vi spiser middag sammen og kanskje tar turen til av de mange ”mehana” (det lokale ordet for bar) i området.

200 meter fra gondolbanen

50 meter fra nærmeste stolheis

100 meter fra Ekspressheisen (stolheis)

Hotel Rila har 2 restauranter, egen bar, lounge og nattklubb

Eget SPA senter med behandlinger

Basseng, sauna og treningsrom

En kort oversikt over uken:

Ankomst mandag i Skopje. Vi spiser en bedre lunsj før vi kjører til Borovets.

Tirsdag – Lørdag: Skikjøring og/eller andre aktiviteter. En av ettermiddagene besøker vi Sapareva Banya.

Søndag: Sjekk ut av hotellet i Borovets, besøker Rila kloster og kjører til hotellet vårt i Skopje.

Mandag: Tidlig, tidlig flyavgang tilbake til Norge.

I løpet av dagene våre i Borovets, har vi satt opp følgende aktiviteter:

Utendørs termalbad i Sapareva Banya

Sapareva Banya er en koselig liten by 4 mil vest for Borovets. Byen er mest kjent for sine varme, naturlige kilder og her skal vi besøke et utendørs termalbad. Sapareva Banya, har den ENESTE geysiren som finnes på hele Balkan. Temperaturen på vannet i geysiren er 103 grader! (Ettermiddagstur)

Rilaklosteret

Rila kloster er det største og mest kjente ortodokse klosteret i Bulgaria og ligger på 1.147 moh. Dette er en av Bulgarias viktigste kulturelle, historiske og arkitektoniske monument og tiltrekker mange reisende hvert år. Rilaklosteret ble grunnlagt på 900-tallet og står på UNESCO´s verdensarvliste. (Halvdagstur)

Forslag til alternative aktiviteter

Er du fornøyd med skikjøringen og har lyst til å prøve en annen aktivitet? Området kan tilby trugeturer, rideturer eller kanskje en guidet scootertur! Vi kan også besøke en av de 7 hellige innsjøene i Rila. Den som ligger lavest av disse innsjøene, kan nåes fra skiheisen ved Panichishte hvor vi også kan få høre om White Brotherhood – en av de mest aktive massemediasjonene i Europa som finner sted hvert år i august.

Anbefalte flyavganger: Det går ingen direktefly til Sofia, så det beste alternativet er direktefly med Wizzair fra Torp Sandefjord Lufthavn til Skopje i Makedonia. Herfra blir vi fraktet videre i minibuss/buss til Borovets i Bulgaria.

Wizzair har 2 ukentlige avganger til Skopje gjennom hele året. Flyavgang er mandag og fredag.

Alternativ flyavgang: Norwegian flyr direkte fra Gardermoen til Pristina i Kosovo hver lørdag i vintersesongen. Dette gir en noen lengre transportetappe til Borovets, men er et fint alternativ om man ikke ønsker å benytte Torp som avreiseflyplass.

Pris: på forespørsel

Prisen inkluderer:

6 netter på Rila Hotel – 4 stjerners hotell i Borovetz (inkl. halvpensjon). 2 personer i delt dobbeltrom. Enkeltrom er tilgjengelig på forespørsel og mot et tillegg.

1 natt på et 4 stjerners hotel i nærheten av Skopje flyplass (pga tidlig fly hjem).

Alt transport i Bulgaria (og til/fra flyplassen i Makedonia)

Frokost hver dag (frokostpakke-to-go den siste morgenen)

Middag på hotellet i Borovets

Inngang til termalbad i Sapareva Banya

Inngang til Rila kloster

Hva er ikke inkludert?

Flybilletter

Lunsj alle dager

Skikort

Evnt. skileie

Middag siste dag på hotellet i Skopje

Alternative aktiviteter du selv velger

Personlige utgifter

Du velger selvfølgelig selv om du vil bli med på utfluktene eller om du vil bruke hele dagen i skibakken. Dette er en tur der vi skal kose oss maks, bli kjent med våre nye reisekamerater og nyte livet i vakker natur!