På denne turen tar vi deg med til et helt spesielt sted på grensen mellom Serbia og Romania. Her skal vi vandre i urørt natur, bli kjent med den lokale historien som dateres helt tilbake til år 9500 f.kr.

Pris: på forespørsel


Aktivitetsnivå:

60%


Varihet: 8 dager / 7 netter

På denne turen tar vi deg med til et helt spesielt sted på grensen mellom Serbia og Romania. Her skal vi vandre i urørt natur og bli kjent med den lokale historien som dateres helt tilbake til år 9500 f.kr.

Vi skal besøke fjellandsbyer, gå gjennom frodige enger og besøke termalbadene som har blitt brukt i århundrer av de lokale. I denne delen av Balkan der knapt en turist har satt sin fot, blir du ønsket varmt velkommen. Dette er ikke bare en vandretur, men også et møte med serbisk og rumensk kultur.

Høydepunkter på turen:

Bli kjent med 2 forskjellige land på en og samme tur – Serbia og Romania

Besøke en av de aller første bosetningene i denne delen av Europa

Avslappende besøk i termalbad

Bo i spalandsbyen Baile Herculane i Romania

Besøke Jernporten som er en dal og juv der elven Donau bryter gjennom fjellmassivet på grensen mellom Romania og Serbia. På nordsiden av Donau har du De transilvanske alpene og på sørsiden Balkanfjellene. Jernporten regnes som en av de mest imponerende juv i Europa.

Dag 1:

Vi ankommer Beograd der vi blir tatt imot av vår lokale guide. Overnatting i Beograd.

Dag 2:

Vi nyter en sen frokost og blir fraktet til byen Donji Milanovac. Turen tar ca 2,5 time, men på veien stopper vi for å besøke Golubac festning.

Golubac festning var en festningsby i middelalderen ved elven Donau. Festninger er strategisk plassert der elven smalner ved inngangen til Jernporten. Golubac festning har en turbulent historie og før festningen ble oppført var området en romersk bosetting. Festningen har hele 10 tårn med adkomst fra flere kanter for forsyning av våpen og ammunisjon. Festningen har skiftet herredømme en rekke ganger mellom tyrkere, ungarere, serbere og østerrikere.

Vi spiser lunsj ved en av de mange fiskerestaurantene ved Donau før vi fortsetter til neste stopp, Lepenski Vir, en bosetting fra neolittisk tid (omkring 9500 år f.kr). Arkeologer hevder at dette er den aller første byen i Europa.

På ettermiddagen når vi Donji Milanovac og vi avslutter dagen med en liten båttur på Donau til landsbyen Tekija. Dette er den mest attraktive delen av Donau mellom Romania og Serbia og er også kjent under navnet Jernbroen.

Dag 3

Etter frokost skal vi ha en kort transport til vårt startpunkt for dagens vandretur. Vi skal gå en runde der det høyeste punktet er Strbac Peak. Herfra får vi en fantastisk utsikt over Donau og Jernporten.

Dagens tur er på 14 km, med 750 høydemetre opp og 750 høydemetre ned. Vi har med medbragt niste. På kvelden besøker vi øko-landsbyen Captain Misin Breg som ligger 6 km utenfor Donji Milanovac.

Dag 4

Vi spiser frokost og sjekker ut av hotellet og skal krysse grensen over til Romania og termalbad-byen Baile Hercualne. Vi kjører ca 1,5 time før vi begynner dagens vandretur. Vi skal vandre i nasjonalparken Domogled. Dagens rundtur er 11 km og har en opp- og nedstigning på 1000 høydemeter.

Dag 5

Dagens tur er til fjelltoppen Valeau Lui Stan i nasjonalparken vi besøkte i går. Også i dag er turen en rundtur med opp- og nedstigning på 1100 høydemetre. Denne runden er på 20 km,  men kan reduseres med 4 km om man ikke går opp til selve toppen.

Vi spiser lunsj hos en lokal familie og får oppleve den serbiske gjestefriheten der vi får smake på lokale spesialiteter.

På kvelden besøker vi Hotel Roman som har termalbad og svømmebasseng i gammel, romersk stil. Etter besøket på termalbadet, spiser vi en felles middag og går tilbake til hotellet.

Dag 6

Vi skal holde oss i nasjonalparken Domogled og skal denne dagen besøke vakre fossefall og grotter. Turen er en rundtur på 16 km og har en opp- og nedstigning på 750 høydemetre. Vi spiser middag på en av de mange restaurantene i landsbyen der vi bor.

Dag 7

Vi skal forlate Romania og returnerer til Serbia og hovedstaden Beograd. Vi stopper og spiser lunsj på veien og sjekker inn på det samme hotellet vi bodde på første natten. Resten av dagen brukes til en kort vandretur i byen før vi spiser den aller siste middagen på denne turen sammen. Vi skal spise i den gamle delen av Beograd som kalles Skadarlija, hvor det finnes mange autentiske restauranter.

Beograd betyr direkte oversatt den hvite byen og er ofte beskrevet som eventyrlysten, frittalende og dumdristig. I byen kan du se stalinistisk arkitektur inneklemt mellom mesterverk i jugendstil. Langs den livlige promenaden Knez Mihailova, finner du mange kaféer og iskrem-barer. Her kan du se på de mange historiske bygningene som ligger langs hele veien ned til festningen Kalemedan, selve symbolet på byen.

Dag 8

Vi blir med på en guidet bytur og får en omvisning i festningen som ligger flott til med utsikt over elvene Sava og Danube.

Beograd er en av fire byer som ligger ved elven Donau. Det er veldig populært blant byen innbyggere å tilbringe mye tid nede ved den vakre elven. Vi spiser lunsj på den 200 år gamle restauranten Question Mark før vi setter kursen tilbake til flyplassen for returen hjem til Oslo.

Anbefalt flyavgang: Norwegian flyr direkte fra Gardermoen 3 ganger i uken (mandag, onsdag og lørdag) til Beograd i perioden februar til september. Resten av året har de en direkteavgang hver lørdag. Dette programmet er lagt opp til avgang og retur lørdag, men programmet kan tilpasses om man ønsker å starte turen en av de andre dagene i uken.

Pris: på forespørsel

Hva er inkludert?

7 netter B&B på 3 og 4 stjerners hoteller.

All lokal transport ifølge programmet, i egen minivan og engelsktalende sjåfør

Lokal fjellguide

Piknikklunsj på vandredagene

Båttur på Donau

Lunsj med de lokale

Hva er ikke inkludert?

Reiseforsikring

Fly

Besøk til SPA og museum

Personlige utgifter

Måltider som ikke er beskrevet ovenfor

Drikke