Dette er en intens helg for deg som liker å vandre! Vi skal vandre i fjellene langs kysten av Montenegro. Her vil du få oppleve flotte utsiktspunkter der vi ser både Kotorbukten og Adriaterhavskysten!

Pris og dato: på forespørsel


Aktivitetsnivå: 

90%


Varighet: 4 dager/3 netter


Sesong: april – oktober

Denne vandreturen foregår i fjellene langs kysten av Montenegro. Vi skal gå gjennom flere landsbyer, besøke UNESCO byen Kotor og den tidligere hovedstaden Cetinje. Vi besøker en liten, familiedrevet vingård og skal bo i vakre omgivelser i Lovcen nasjonalpark! Det høyeste punktet blir fjellet Jezerski Peak på 1.657 moh.

Høydepunkter:

Besøke Kotorbukten som er på UNESCO´s verdensarvliste

Vandring gjennom gamle landsbyer (både bebodde og forlatte
landsbyer) og via gamle militærruter fra 1800-tallet

Besøke en liten, familiedrevet vingård med vinsmaking

Besøke den tidligere hovedstaden Cetinje

Bo i vakre omgivelser i Lovcen nasjonalpark

Topptur til Jezerski Peak på 1.657 moh

Dag 1: 

Vi ankommer flyplassen i Dubrovnik ca kl 09:00 om morgenen. Etter denne litt tidlige starten på dagen, kjører vi en kort tur ut fra flyplassen (ca. 20 minutter) og spiser en sen frokost/tidlig lunsj før vi kjører til startstedet for vår første vandretur. Denne kjøreturen tar 2 – 2,5 time avhengig av trafikken. Turens første vandretur blir en kortere tur på ca. 2 timer der vi får en introduksjon til den vakre Kotorbukten.

Rute: Donje Ledenice – Vranovo Brdo – Donji Orahovac
Lengde: Ca 11 km
Høydemetre opp: 200 m
Høydemetre ned: 800 m

Ruta går i hovedsak gjennom Vranovo brdo, via en gammel kjerrvei der vi får nydelig utsikt over Kotorbukten. Videre fortsetter vi via den gamle østerriksk-ungarske militærruta hvor vi etterhvert også passerer en gammel festning beliggende på 750 moh. Vi vandrer på en kombinasjon av en gammel kjerrevei og steinbelagt vandresti.

Når vi ankommer landsbyen Donji Orahovac ved kysten, kan vi sette oss ned på en kafé for litt forfriskninger før vi blir transportert til vårt hotell i nasjonalparken Lovcen. Vi kjører via Budva og Cetinje før vi kommer til Lovcen. Her skal vi bo på det 4-stjerners hotellet Monte Rosa (www.hotelmonterosa.me). Vi nyter vår første middag sammen på hotellet og kan feire at årets tur med denne herlige gjengen er i gang!

Dag 2:

Turen starter fra området vi bor i og vil gi oss fantastiske utsiktspunkter over Kotorbukten og Adriaterhavet. Vi går igjennom hele 5 landsbyer inkludert de forlatte og utflyttede landsbyene Veliki og Mali Zalazi. Den siste delen av ruta er et bratt parti ned til kysten av Kotor. Bare på denne delen skal vi gå ned drøye 800 høydemetre, men vi tar tiden til hjelp og passer på å nyte den flotte utsikten underveis.

Stien vil veksle mellom grusvei, steinlagte stier og den gamle asfalterte veien. Når vi ankommer Kotor, blir vi hentet og fraktet til gamlebyen i Kotor. Her får vi en guidet tur og avslutter dagen på en restaurant i gamlebyen. Transport tilbake til hotellet tar ca 1,5 time.

Rute: Ivanova Korita – Dolovi – Kuk-Krstac – Veliki Zalazi – Maili Zalazi – St. Stasije Lengde: 22 km
Høydemetre opp: 650 m
Høydemetre ned: 1850 m

Dag 3:

Også i dag starter vi fra området vi bor i. Denne ruta går gjennom deler av det som er det gamle Montenegro. Her vil vi få utsikt til 2 forskjellige sider av nasjonalparken Lovcen, Kotorbukten, Adriaterhavet på den ene siden og Shkodërsjøen på den andre siden. Vi kan også se de fordømte fjellene i Albania.

Vi går opp til nasjonalparkens nest høyeste fjell, Jezerski Peak på 1.657 moh. Her finner vi det som er det største og viktigste monumenetet i Lovcen nasjonalpark, nemlig Njegos´ mausoleum.

Turen går gjennom skogen i den høyeste delen og steinlagte stier i den nedre delen av ruta.

Ruta går gjennom den tidligere hovedstaden i Montenegro, Cetinje. På slutten av turen ender vi opp i landsbyen Ceklin hvor vi skal besøke en liten, familie-drevet vingård. Her skal vi få smake på den lokale vinen og få en smakebit fra det lokale kjøkkenet.

Transport tilbake til hotellet og vi nyter turens siste middag sammen.

Rute: Ivanova Korita – Jezerski vrh (Njegosh mausoleum) Cetinje – Donrsko village – Ceklin
Lengde: 26,5 km
Høydemetre opp: 650 m
Høydemetre ned: 1600 m

Dag 4:

Vi nyter en rolig morgen med frokost på hotellet før vi kjører tilbake til Dubrovnik for å rekke flyet hjem til Oslo! Flyavgang er 13:30.

Anbefalt flyavgang: Norwegian flyr direkte til Tivat 2 ganger per uke (tirsdag + fredag) fra midten av juni til begynnelsen av august.

Alternativ flyplass er Dubrovnik (Kroatia) som har direktefly 3 ganger i uken (tirsdag, torsdag og lørdag) fra april – oktober. Daglige flyavganger gjennom hele sommeren. Dubrovnik ligger bare et par timers kjøring fra Montenegro og vi tilpasser programmet etter flytidene. Dette programmet er basert på fly t/r Dubrovnik.

Pris: på forespørsel

På denne turen er dette inkludert; all overnatting, alle måltider inkl. 1 drikke, vinsmaking, lokal fjellguide og transport til/fra Dubrovnik og i Montenegro.