Bli med på en langhelg der vi besøker øya Mljet og Dubrovnik. Vi skal på topptur til Mount Saint Elias (931 moh) på halvøya Peljesac. Sammen skal vi nye vakker natur, gå fine turer og nyte både lokal mat og vin!

Pris: på forespørsel


Aktivitetsnivå:

55%


Varighet: 5 dager/4 netter


Sesong: april, mai, juni, september og oktober

Bli med til Dubrovnik utenfor sesongen, når det er mindre folk og temperaturene er mer behagelig for en aktiv ferie.

Vi skal besøke strender som ikke besøkes av masseturismen og vi skal vandre i vakker natur på øya Mljet. Her skal vi vandre opp til fjellet Saint Elias på halvøya Peljsac.

Etter å ha ankommet flyplassen i Dubrovnic, reiser vi rett til landsbyen Mali Ston. Vi spiser lunsj her før vi skal bestige det som kalles  “European Wall of China”.

Muren son er 5,5 km lang, kobler sammen landsbyene Ston og Mali Ston. Den ble påbegynt i 1358 og bestod opprinnelig av 40 tårn og 5 festninger. I dag finnes 20 tårn igjen.

Vi skal være 2 kvelder og 1 dag på øye Mljet før vi reiser inn til Dubrovnik.

Mljet er den befolkede øye som ligger lengst sørøst av Kroatias øyer. Det meste av øye er dekket av skog, vingårder og små landsbyer.

Vi skal også besøke grotten Odysseys på den andre siden av øya. Dette er en av de fineste plassene på hele øya. Etter en kort kjøretur, skal vi vandre ca 20 minutter før vi kommer til grotten.

Dubrovnik er en av de mest bevarte middelalderbyene i verden og en av de mest besøkte byene ved Adriaterhavskysten. I 1979 kom byen på UNESCO sin verdensarvliste.

Vi nyter en ettermiddag i Dubrovnik og er her siste kvelden før vi reiser hjem igjen.

Dag 1: Ankomst Dubrovnik

Vi blir hentet på flyplassen av vår lokale guide og sjåfør. Vi kjører rett til den idylliske landsbyen Mali Ston der vi skal spise lunsj.

Etter lunsj går vi til landsbyen Ston via det som kalles “European Wall of China”,  en festning fra middelalderen. Det tar ca 1 time å gå fra den ene siden til den andre. Etter denne turen skal vi ta ferje over til Mljet. Vi sjekker inn på hotellet vårt, The Odysseys, som ligger rett ved en liten innsjø der vi kan ta et kveldsbad. Vi spiser middag på en av de lokale restaurantene.

Dag 2: Vi skal gå en runde på 12 km rundt det som kalles Small and Large Lakes. Det blir flere fine utsiktspunkter på runden. Vi skal også besøke grotten Odyssey på den andre siden av øya hvor vi skal få se den fineste plassen på hele øya. Det tar ca 20 minutter å gå til grotten og når vi kommer frem er det bare å sette seg ned for å nyte utsikten over Adriaterhavet eller ta seg en forfriskende dukkert. Vi spiser middag på en av de mange restaurantene på Mljet.

Dag 3: Vi tar ferje tilbake til fastlandet kl 10:00 og kjører herfra videre til halvøya Peleshac hvor vi skal gå til toppen av Mount Saint Elias. Toppen er 961 moh og vi starter turen ved havnivå. Vandreturen tar ca 6-7 timer. Vi nyter medbragt matpakke på toppen eller spise på en av fjellhyttene. Vel nede ved Orebic, vi kan nyte en forfriskning på en av kaféene før vi kjører inn til hotellet vårt i Dubrovnik.

Day 4: Vi skal bli med på en guidet bytur i Dubrovnik. Etter dette du kan vandre rundt i byen på egen hånd eller kanskje sette deg ned på en av de mange hyggelige kaféene. På ettermiddagen kan vi nyte noen timer på stranden Banya som ligger rett nedenfor festningen.

Dag 5: Avreise fra Dubrovnik til Norge

map croatia

Anbefalt flyplass: Dubrovnik (Kroatia) som har direktefly 3 ganger i uken (tirsdag, torsdag og lørdag) fra april – oktober. Daglige flyavganger gjennom hele sommeren.

Pris: på forespørsel

Hva er inkludert?

2 netter på 3 stjerners hotell på Mljet

2 netter på 3 stjerners hotell i Dubrovnik

All transport i henhold til programmet

Ferjebilletter

Lokal fjellguide og lokale byguide i Dubrovnik

Piknikklunsj på vandredagene

Hva er ikke inkludert: 

Flybilletter

Reiseforsikring

Andre aktiviteter som ikke er spesifisert i programmet (f.eks kajakk, sykling)

Alle måltider utenom frokost og piknikklunsj

Personlige utgifter