Historien bak Vandring på Balkan

Våren 2015 skulle veien krysses for de 2 damene bak Vandring på Balkan

Maja Trajkovska

Maja har jobbet i over 20 år i London, blant annet som politisk journalist i BBC. I feriene reiste hun ofte til hjemlandet Makedonia og ble med årene mer og mer overbevist om at livet i det travle London ikke var det som gjorde henne lykkelig. I 2008 kom trangen til å reise tilbake til fjellene i Makedonia. Hun begynte å arrangere mindre turer med venner og bekjente, først i Makedonia og så videre i resten av Balkan. Til slutt bestemte hun seg for å gi opp karrieren i London og ville heller satse på å ta med eventyrlystne vandrere opp til de balkanske fjellene. Hun flyttet fra London og flyttet til Montenegro for 1 år. Med dette som base, reiste hun rundt i hele Balkan for å vandre i fjellene, bli nærmere kjent med lokalbefolkningen og kulturen. Med masse ny kunnskap om fjellene i hele Balkan, satte hun seg ned for å arrangere gruppeturer. Interessen var stor for turene hennes og i 2015 ble Hiking the Balkans stiftet og er et engelsk registrert firma.

 Elisabeth Eriksen

Elisabeth er som mange, veldig glad i å reise. Ved siden av å reise, er hun glad i å vandre i fjellene – for så vidt overalt i verden. Elisabeth bor i Oslomarka med mannen sin og benytter ofte marka som sin tumleplass og fristed. I 2014 startet hun reisebloggen GlobetrotterElisa og begynte å reise enda mer rundt omkring i verden ved siden av å jobbe med investering og utvikling av eiendom. Via reisebloggen fant Maja Elisabeth og inviterte henne ned til Balkan for å vise henne de flotte mulighetene i denne delen av Øst-Europa. Elisabeth sin første destinasjon i Balkan var Kosovo og Makedonia, men allerede året etter besøkte hun Serbia. I 2018 ble også Bulgaria lagt til på listen. I 2019 reiste hun ned for å besøke både Montenegro og Kroatia.

2 sjeler, 1 tanke

Maja og Elisabeth er altså 2 damer med vidt forskjellig bakgrunn, men med en stor felles lidenskap, nemlig vandring i fjell og vakker natur! Det var ikke så rart at et vennskap ble utviklet og med den samme interessen for å ta med andre ned til Balkan, bestemte de seg for å utvide Maja sitt produkt Hiking the Balkans og tiltrekke reiselystne og nysgjerrige nordmenn. Etter å ha prøvd seg litt forsiktig i 2018 med turer fra Norge, bestemte de seg for å satse sterkere og i 2019 ble Vandring på Balkan AS stiftet. I 2019 var responsen og etterspørselen tilstedet, men så kom pandemien i 2020 og satte en bråstopp for alle i reisebransjen. Maja og Elisabeth satt tålmodig og ventet og ville ikke gi slipp på idéen om å ta med reiselystne nordmenn til Balkan. I 2022 startet damene forsiktig opp igjen og i 2023 er Vandring på Balkan tilbake igjen for fullt.

Bli med oss på tur da vel! 

Maja og Elisabeth gleder seg veldig til å ta akkurat deg med til Balkan. Både Maja og Elisabeth er ofte med på turene de selv arrangerer, men vi har også andre norske reiseledere som er med på våre gruppeturer.

Vandring på Balkan setter opp egne turer som vi annonserer her på hjemmesiden, selger turer til andre norske operatører og skreddersyr egne turer for deg og din gjeng.  Ta kontakt med oss på mail eller for en hyggelig reiseprat på telefon!

Vi håper å se deg på tur sammen med oss i Balkan!

Hilsen Maja & Elisabeth