Ansvarlig turisme

Hele idéen bak Vandring på Balkan er å promotere området Balkan som en destinasjon for alle som setter pris på vakker og urørt natur, elsker å være utendørs samt vil komme nært på de lokale i denne facinerende regionen i Europa.

Vi jobber med lokale aktører og vi holder gruppene små for at du skal få din helt unike ferieopplevelse. Alle turene med Vandring på Balkan er utviklet og ledet av lokale guider. Vi har også større grupper på forespørsel.

Vi går aktivt inn for å engasjere våre tur- og fjellguider slik at de kan vise oss hverdagen i deres hjemland. Vi besøker gallerier og ser ofte på filmer og dokumentarer som gir oss muligheter for å diskutere regionens historie. I tillegg til å bruke lokale fjellguider, bor vi hos lokale verter og spiser hjemme hos familier der vi får tradisjonelle matretter og innsyn i de lokale mattradisjonene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har et nettverk av guider hele veien fra Kroatia, ned til Bulgaria og Albania, inkludert Bosnia, Serbia, Montenegro, Kosovo, Makedonia, Romania og Hellas. Gjennom våre guider, får du muligheten til å lære mer om regionen ved blant annet å besøke byer og landsbyer, men spesielt ved å besøke områdene som ligger ved grensen mellom 2 land.

Grenseområdene blir ofte både glemt og forsømt av tradisjonell turisme. Ved å reise hit, for du som reisende en helt unik opplevelse fra den balkanske kulturen og vi støtter også lokale samfunn som normalt sjelden eller aldri får noen fordeler fra turismen i landet.

Vår omfattende kunnskap om Balkan og vårt samarbeid med våre lokale partnere i de forskjellige land, gjør at vi kan tilby autentiske opplevelser på våre unike reiseruter. Vi jobber kontinuerlig med å justerer og modifiserer våre turer slik at vi stadig oppdager nye og spennende steder.

Vandring på Balkan gir oss et godt innsyn i alle de ti landene vi jobber med, inkludert deres kultur, historie og natur, og vi gir besøkende muligheten til å komme tett inn på lokalbefolkningen.

Alle våre guider kommer fra destinasjonene hvor vi organiserer turer, men i tillegg til å kjenne sin egen region og sitt eget land, har de også kunnskap om nabolandene. Vandring på Balkan fokuserer på land som er mindre kjent og også mindre fremmet som turistmål for øyeblikket, med unntak av Kroatia, Hellas og Bulgaria som er EU-medlemmer og allerede har større budsjetter for markedsføring og turismefremmende tiltak.

Alle våre lokale guider har internasjonale sertifikater.

Maja´s første selskap og hjertebarn, Hiking the Balkans, er involvert i arbeidet med å rydde og merke stiene i fjellene og bygge nødbuer for vandrerne. Alt dette skjer på frivillig basis. Hvert år arrangeres en 10-dagers camp på våren, der frivillige fra mange forskjellige land deltar i arbeidet. Hiking the Balkans gir også årlige donasjoner til de lokale organisasjonene som er involvert i dette.

Alle våre turer ledes av guider og vi har maksimum 16-18 deltakere. Etter forespørsel lager vi større grupper.

Hiking the Balkans startet først som en liten turgruppe i London, men utviklet seg raskt til et registrert aksjeselskap i Storbritannia. Vandring på Balkan er et egen selskap i Norge og retter seg mot det norske markedet. Vandring på Balkan er medlem av Reisegarantifondet.