Vandring på BalkanVandring på Balkan
Forgot password?

Om oss

Elisabeth Eriksen

Elisabeth Eriksen

Elisabeth elsker aktive reiser og vandring ligger nærmest hjerte hennes. Hun besøkte Kosovo i 2015 og dette var hennes første møte med Balkan. Elisabeth er nysgjerrig og elsker å utforske steder som er utenfor allfarvei. Hun står bak reisebloggen GlobetrotterElisa og er stadig på farten utenfor Balkan også.

Ved siden av vandring og reising, er hennes interesser stisykling, langrenn & fjellski, foto, yoga, samt utforske lokale gastronomiske opplevelser. Ved siden av å være gründeren av Vandring på Balkan sammen med Maja, guider hun flere turer for Vandring på Balkan, og ved siden av dette leder hun også turer for Jomfrureiser.

Maja Trajkovska

Maja Trajkovska

I barndommen vandret Maja mye i fjellene med sin far og utviklet en stor kjærlighet til de makedonske fjellene. Maja valgte en karriere i politisk journalistikk i London og har jobbet med media i over 20 år.

I 2011 kom lengselen til fjellene tilbake og hun reiste hyppigere til hjemlandet Makedonia for å besøke den urørte naturen. Selv om både nye land og nye landegrenser hadde oppstått i mellomtiden, var både fjell, hav, skog og innsjøer fortsatt like vakre og tiltrekkende. Maja har vandret seg gjennom de fleste land på Balkan og hun startet Hiking the Balkans i 2015. Ved siden av vandring, er skikjøring og svømming hennes store interesser.

Våre norske turledere

Anne Kristin Rolstad

Anne Kristin Rolstad

Anne Kristin har jobbet som turguide siden 2005 og det er fjellvandring som ligger nærmest hjertet. Hun har guidet turer til eksotiske reisemål som blant annet La Reunion, Peru, Pyreneene, Korsika, Monte Rosa, Nepal, Bhutan, Burma, Galapagos, Equador, Bolivia, Albania, Atlasfjellene, Cuba, og Kroatia. Vi er veldig glad for å at Anne Kristin er en del av teamet vårt og skal ta deg med på våre turer i Balkan.

Hun har idrett, friluftsliv og geografi som fag og er selvstendig næringsdrivende og driver egen gård, Rolstad Gård, der hun også satser på naturopplevelser og nærturisme.

Anne Kristin er en solid allrounder som trives i bevegelse, og fritiden tilbringes på beina, i kajakk eller på sykkel.

Turer som Anne-Kristin skal guide:  En fjelltur der vi krysser grensen mellom Albania og Kosovo til fots

Våre lokale fjellguider

Meto Chilimanov

Meto Chilimanov

Meto er vår lokale fjellguide i Makedonia. Han er arkeolog og har en stor lidenskap for eventyr i fjellene. Han tilbringer mesteparten av tiden på ski om vinteren, hovedsakelig i Sharfjellene, og om sommeren er det klatring og fotturer som gjelder.

Han har dyptgående kunnskap om sitt hjemlands kultur og historie, og kombinert med et godt humør, blir turene der Meto er med som guide, både informative, unike og ikke minst morsomme.

Mio Spasic

Mio Spasic

Mio har vært en ekte fjellgeit i over 15 år! Han er født i Dubrovnik i Kroatia, men bor for tiden i Montenegro. Han er stort sett å finne i fjellene over hele Balkan der han utøver sin favorittaktivitet, nemlig terrengsykling.

Mio ble uteksaminert fra fakultetet for turisme ved Universitetet i Montenegro i 2011 og han snakker ved siden av morsmålet serbisk, både tysk og engelsk. Mio har også bodd og jobbet sammen med sin kone på Grotli her i Norge. Han er vår guide i Serbia og Montenegro.

Jonche Ilievski

Jonche Ilievski

Jonche bor i Bitola i Makedonia og fikk sin sertifisering som fjellguide i 2010. Han lærte å klatre av faren, Dimitar Ilievski, som var den første makedoner som besteg Mount Everest i 1989. Han har selv besteget flere 4000-metere.

Ved siden av klatring, utøver han både terrengsykling og off-piste skikjøring. Han jobber aktivt med å vedlikeholde stiene i Pelister, samt å utvikle nye stier og vandreruter i dette flotte fjellområdet, hvor han forøvrig også jobber daglig som ingeniør.

Bujar Zeka

Bujar Zeka

Bujar er vår erfarne fjellguide i Kosovo, hvor han også bor sammen med sin kone og 2 små barn. Han er oppvokst i fjellene og har vært med faren på tur helst siden han var 6 år. Han driver Rugova Hiking som er vår partner i Kosovo, samt en koselig café i han hjemby Peja.

Bujar er opptatt av å vise deg sitt hjemlands gjestfrihet og vennlighet og gjør alt han kan for at nettopp du skal få den beste opplevelsen fra denne skjulte Balkan-perlen.

Stoyan Shirov

Stoyan Shirov

Stoyan er vår mann i Bulgaria. Med over 14 års erfaring som fjellguide, vet han alltid hvor de beste plassen for unike opplevelser er. Hans spesialitet er  vandreturer og krevende fjellklatring både vinter- og sommerstid. Han er på konstant utkikk etter nye og spesielle opplevelser, både i naturen og kulturelt.

Stoyan har tidligere fått tildelt en fjellguidepris fra Bulgarian Mountains and People Association. Stoyan guider turer i Bulgaria, Romania, Hellas og Tyrkia.

Vlatko Bulatovic

Vlatko Bulatovic

Vlatko har jobbet som fjellguide siden Montenegro ble uavhengig i 2006. Siden da har denne lidenskapen for fjellene vært hans levebrød. Under etablering av langdistanseruta Peaks of the Balkan, var han leder for den delen av ruta som går gjennom Montenegro.

Han er også grunnleggeren av en årlig samling der han samler frivillige som hjelper til å rydde stier og bygge nødbuer for fjellvandrere i Montenegro. Vlatko guider turer i Montenegro, Albania og Bosnia.

Asterios Serdaris

Asterios Serdaris

Asterios er født og oppvokst i det nordlige Hellas. Han elsker å stå på ski, vandre, sykle og fjellklatre – året rundt! Han er utdannet skiinstruktør og har også utført flere klatrekurs hos Greek Mountaineering Federation, samt deltatt på seminarer i Østerrike.

Han har jobbet som skiinstruktør og fjellguide siden 2004, og snakker engelsk og spansk ved siden av morsmålet gresk. Asterios er vår guide i Hellas.