Fjelltur langs kysten av Montenegro

Fjelltur langs kysten av Montenegro

Bli med på fjellvandring langs kysten av Montenegro. Vi skal gå gjennom vakre nasjonalparker, passere flere flotte utsiktspunkter der vi kan se utover mot Adriaterhavet og Shkodërsjøen. Vi skal dra på båttur og oppleve sjarmerende gamlebyer. Dette er turen for deg som liker å vandre, være i vakker og urørt natur, liker å oppleve lokal kultur og et spennende kjøkken. Montenegro er ennå en destinasjon i Europa som for mange ikke er så kjent som en feriedestinasjon. Bli med nå før det blir like populært her som i nabolandet Kroatia!

Høydepunkter

 • Oppdag Montenegro fra majestetiske fjelltopper med utsikt over Adriaterhavskysten og Kotor Bay
 • Besøk til UNESCO-stedene Kotor og Perast
 • 6 dager med vandring
 • Nasjonalparkene Shkodërsjøen og Lovćen
 • Byvandring i de historiske byene Cetinje og Kotor

Dag for dag programmet

Dag 1: Avreise Oslo – Dubrovnik (Ankomst Dubrovnik flyplass kl 00:00)

Vi blir hentet i minibuss og fraktet fra flyplassen til vår første destinasjon i nasjonalparken Lovcen, Ivanova Korita. Kjøreturen tar mellom 3 og 4 timer. Vi kjører gamleveien til Mount Lovchen som tar oss gjennom 25 hårnålsvinger. Bussturen alene er en flott tur med mange fine utsiktspunkter. Vi skal bo på hotellet Monte Rosa som ligger vakkert til midt i nasjonalparken. Vi bruker ettermiddagen til å slappe av og lade opp til de neste dagene som vil bli fylt med flotte tur- og naturopplevelser. Vi spiser middag sammen på en restaurant i området. Under middagen får vi en briefing på hva som skal skje i dagene vi har foran oss.

Hotel Monte Rosa i Ivanova Korita er vår base de neste 4 dagene.

Dag 2: Første vandringsdag, 5 timer, 12,5 km, 550 høydemeter opp og 550 høydemeter ned

I dag skal vi gå en rundtur som starter og slutter rett ved hotellet.
Vandreturen går fra Ivanova Korita til landsbyen Majstori, via Babina glava og fjelltoppen Trestenik. På toppen nyter vi en storslagen utsikt før vi går vi tilbake til hotellet. Felles middag på en restaurant i området.

Dag 3: Andre vandringsdag, 6 timer, 9,5 km, 20 høydemeter opp og 680 høydemeter ned

Etter en tidlig frokost blir vi fraktet i minibuss ca 30 minutter til turens startpunkt, Belvedere. Vandringen går fra Belvedere til landsbyen Dobrsko, Cekling og ender i Rijeka Crnojevica.

I Rijeka Crnojevica tar vi turen innom en cafè for kaffe og forfriskninger. Etter denne lille pausen skal vi på en båttur på Shkodërsjøen. Båtturen ender ved Karuc der vi skal nyte en deilig lunsj med fisk fra Shkodërsjøen. Etter lunsjen blir vi hentet med minibussen og kjørt til Cetinje, den tidligere hovedstaden i Montenegro. Vi får en liten guidet bytur i Cetinje der vi blant annet får se den gamle ambassaden og flere andre historiske bygninger. Vi spiser middag på en av de hyggelige restaurantene i Cetinje. Transport tilbake til Ivanova Korita (ca. 30 minutter).

Dag 4: Tredje vandringsdag, 4 timer, 9,5 km, 500 høydemeter opp og 500 høydemeter ned

I dag skal vi gå en rundtur som starter og slutter rett ved hotellet. Vi skal gå via landsbyen Bjeli Bostur før vi når toppen av Jezerski Vrh på 1.657 moh. Vi spiser medbragt lunsj på veien. Når vi når toppen av Jezerski Vrh, kan vi besøke Njegosh masoleumet før vi nyter forfriskninger på en restaurant like ved toppen. Vi går tilbake til hotellet og kan bruke
ettermiddagen til å slappe litt av på hotellet som har svømmebasseng og badstu. Vi spiser middag på en restaurant i området.

Dag 5: Fjerde vandringsdag, 4 timer, 9 km, 60 høydemeter opp og 1300 høydemeter ned

Vi sjekker ut av hotellet vårt i nasjonalparken, og blir fraktet til vandringens startpunkt Vidikovac (ca. 15 minutter). Herfra skal vi gå helt ned til UNESCO-byen Kotor. Dagens etappe går bare nedover og går via landsbyen Zanjev do og Pracista plato. Vi når den gamle festningen i Kotor før vi ender i gamlebyen. Vi nyter en kaffe og forfriskninger på en café før vi får en guidet bytur i gamlebyen. Fra Kotor tar vi buss til Perast og sjekker inn på vårt gjestehus som opprinnelig er et gammelt kloster fra 1600-tallet. Her skal vi bo de neste 3 dagene. Gjestehuset har enkel standard, men tar igjen med sjarm og en flott utsikt over Perast. På kvelden kan vi ta en rusletur langs promenaden i Perast før vi setter oss ned på en av de hyggelige restaurantene nede ved vannkanten.

Dag 6: Femte vandringsdag, 6 timer, 16 km, 750 høydemeter opp og 750 høydemeter ned Vi nyter en deilig frokost på terrassen til det gamle klosteret. Terrassen er bygget i barokkstil og har nydelig utsikt over bukten og Perast. Vi tar en liten båttur ut til øya ”Lady of the Rocks” og får en omvisning i den sjarmerende kirken og kirkemuseet. Etter besøket på denne øya, tar vi båten videre til Donji Stoliv som ligger på den andre siden av bukten. Herfra starter vandringen som går over fjellet Vrmac og over til gamlebyen i Kotor. Vi tar en velfortjent forfriskning på en av de koselige caféene. Vi bestemmer selv om vi vil spise middag i Kotor eller Perast. Fra Kotor tar vi lokalbuss tilbake til Perast (ca. 25 minutter).

Dag 7: Sjette og siste vandringsdag, 6 timer, 12,5 km, 800 høydemeter opp og 800 høydemeter ned

Vandreturen går fra Perast til Vranovo Brdo, Stepen og tilbake til Donji Orahovac. Vi spiser medbragt pikniklunsj underveis og stopper ved flere flotte utsiktspunkter der vi kan se bukten av Kotor. På turens høyeste punkt går vi innom ruinene til den gamle borgen på toppen av Vranovo Brdo. Når vi kommer til Donji Orahovac, nyter vi en liten pause med litt forfriskninger på en av restaurantene ved sjøen. Trenger du å avkjøle deg, er det mulighet for en liten dukkert også. Vi tar lokalbuss tilbake til Perast (ca. 10 minutter). Vi spiser turens siste middag sammen på en av restaurantene i Perast.

Dag 8: Dubrovnik – Oslo
Tidlig avreise til Dubrovnik flyplass for å rekke flyet vårt hjem til Oslo. Bussturen tar mellom 2 og 3 timer.

Flyavgang: 00:00

Vandringsnivå:
Vandringen er klassifisert som medium og passer for deg som har gått litt i fjellet fra før og er i grei turform. Du må kunne klare å gå opptil 16 km på en dag og være forberedt opp og nedstigning på opp mot 1000 høydemetre. I snitt skal vi gå ca 4,5 time hver dag (effektiv gangtid, ikke inkl. pauser), men 2 av dagene er dagsetappene oppe i effektiv gangtid på 6 timer.

Tips til turen:
Det anbefales gode og høye fjellstøvler. En lett vindjakke er alltid kjekt å ha i tillegg til caps, solbriller og solkrem for å beskytte deg mot solen. Til turene trenger du en lett dagstursekk, drikkeflaske/camelback og gjerne gåstaver om du bruker dette. Husk badetøy om du vil kjøle deg ned i sjøen.

Hva er inkludert?

 • 7 netter inkludert frokost
 • Lunsj på en lokal fiskerestaurant i nasjonalparken Shkodërsjøen
 • Piknik lunsj (matpakke), 5 dager
 • Engelsktalende lokal fjellguide
 • Norsk turleder
 • Byvandring i Kotor med lokal byguide
 • All transport i Montenegro inkl. flyplasstransfer
 • Bagasjetransport mellom overnattingsstedene
 • 2 båtturer på Boka Kotorska og Shkodërsjøen
 • Inngangsbilletter til de aktuelle attraksjonene

Ikke inkludert

 • middag alle dager
 • drikke
 • tips
 • personlige utgifter
 • reiseforsikring

Related Stories

spot_img

Discover

Smaken av Moldova

Moldova er landet de fleste IKKE har besøkt! Hemmelighetsfullt, tradisjonelt, langt utenfor den vanlige...

High Scardus Trail – en magisk vandreuke i Kosovo...

Bli med til de mektige Sarfjellene som ligger nordvest i Nord-Makedonia og strekker seg...

Miniuke i Bulgarias vakre fjellområder

Bli med til de vakre og majestetiske fjellene i Bulgaria. Her får du ikke...

Fotturer og lokale opplevelser i Nord-Makedonia

En uke med vandring, avslapping og opplevelser til UNESCO-byen Ohrid. En tur der du...

Øko-camp, topptur og rafting i Montenegro

Dette er en tur for alle som ønsker å være i ett med naturen....

Bli med til Balkans svar på Mount Everest

Bli med til Balkans svar på Mount Everest. Her får du majestetiske fjell, urørt...

Popular Categories

Comments